LUDIEKE TAALLESSEN

Taalcursussen Frans en Nederlands

Ludieke taallessen, heel “anders” dan lessen in schoolverband, in Evere, Brussel en randgemeenten.

 

Studenten :

  • Je begrijpt het toch niet helemaal….  misschien een korte opfrissingscursus zodat alles weer wat duidelijker wordt ?
  • In de andere taal communiceren… het blijft moeilijk en verloopt moeizaam?  Misschien kies je dan voor een opfrissing-module en leer je stapsgewijs hoe die andere taal in elkaar zit….
  • Misschien wil je liever regelmatig geholpen en ondersteund worden met je huidige cursussen ? Een “bijles” op regelmatige basis is hier dan de oplossing.

Volwassenen :             

“Vous parlez Français” ? « Spreekt u Nederlands ? »Het is altijd leuk als je merkt dat je met iedereen kan dialogeren, ongeacht de taal ….  en “Tweetalig” is bovendien een ware troef op een  C.V..  Een basiscursus voor beginnelingen, een pakket voor half-gevorderden of voor gevorderden - Rekening houdend met uw verwachtingen en ambitie stellen we samen een “opmaat-taalcursus”

Bedrijven :           

  • Een spontane en vlotte communicatie tussen collega’s, klanten en leveranciers zijn niet te onderschatten pluspunten voor elke onderneming.
  • Individueel of in groepsverband, ongeacht het niveau, samen stellen we ook hier een “opmaat-taalcursus bedrijven” op.

 

Waar vinden de lessen plaats ?

  • online (skype, zoom, whatsapp, ….)
  • ofwel bij mij thuis, in Evere
  • ofwel bij de student zelf (regio Evere en omstreken)
  • ofwel in de kantoren van de onderneming

De methode

 

Ik heb gekozen voor een “andere” aanpak van lesgeven en dus niet met één of ander leerboek.   Ik ga voor korte modules, artikels, teksten, video”s,  met aandacht voor woordenschat, grammatica, dialoog, oefeningen en improvisatie.


Individuele lessen :

Naarmate de cursist vordert, wordt het taalpakket aangepast en uitgebreid.   Volle aandacht naar “hoe zeg je het” en “waarom is dit zo ?”, En daarna, dialogeren, communiceren en improviseren…


Groepslessen :

In functie van het niveau worden de deelnemers uitgenodigd om met elkaar  te praten (“op de werkvloer” of “alledaags” of zelfs beiden) en hun mening te uiten.  De enen verbeteren de anderen…. een échte uitwisseling.

Voor « gevorderden » eerder « ronde-tafel debatten », met aandacht voor argumentatie, het uitwisselen van ideeën, de enen proberen de anderen te overtuigen.

 Referenties

Katrien - «Voor Arlette is iedere student uniek, wat zich dan ook vertaalt in lessen op maat van iedere student. Ze is heel georganiseerd, geduldig en altijd enthousiast. Het is dan ook heel aangenaam haar als leerkracht te hebben. »

Sarah - «Ik volg al een paar maanden les bij Arlette. Ze is geduldig en flexibel. Ze stemt de inhoud van de lessen af op mijn individuele niveau. Arlette heeft veel interesses en deelt die op een inspirerende manier. »

       Facebook         Linkedin